utorok 9. marca 2021

NAHÁŇAJ SVOJE SNY!

 Dnes by som chcela písať práve o tom, ako sa mi začal plniť môj detský sen. Vždy som o tom snívala. Vždy som chcela byť úspešná v tom čo začnem. Už pár rokov som naháňala nápady, zháňala informácie z rôznych strán a okruhov až došiel impulz, kedy to celé začalo. Vieš si predstaviť, že večer brázdiš instagramom a zrazu ťa vyhodí z postele na nohy brutálny nápad? Nápad, ktorý ti nedá 3 noci po sebe spať a kvôli ktorému si vezmeš pôžičku? Haha, ani ja som si to predstaviť nevedela, až kým sa mi to reálne nestalo a teraz tu sedím, šťastná a vďačná za to, že som sa odhodlala a v očiach sa mi ligocú slzy šťastia. Ach, to je tak blažený pocit!


Najťažšie však pre mňa boli tie predsudky v mojej hlave pred ostatnými. Pred rodinou, ktorá neverila, že to reálne môže byť úspešné. Túžba však bola silnejšia a tak sa zo ženy, ktorá síce chcela, ale bála sa, stala žena, ktorá sa rozhodla ísť si za tým snom a byť inšpiráciou pre druhých, že sa to dá! Aj bez podpory, aj bez takmer žiadnych peňazí. Totiž, vždy si môžeme povedať, že nie je vhodná príležitosť, ale tá nebude nikdy, pokiaľ si ju sami nevytvoríme. Vždy tu budú prekážky, vždy tu bude strach. Tak prečo to proste neskúsiť?



Pamätám si, ako som na základnej škole bola šikanovaná a ako mi do hlavy rovesníci vsugerovali, že nikdy nebudem dosť dobrá. Som si istá, že som to UŽ TERAZ dotiahla ďalej ako oni. Zatiaľ čo oni podkopávali sebavedomie druhým, ja som snívala a makala. Skúšala, padala na hubu, znova skúšala a znova padala na hubu. Dva roky vkuse, ale vyplatilo sa! A vieš čo si ešte pamätám? Nie, nepamätám si tie negatívne pocity, ten smútok, ktorý som v sebe mala. To vôbec nie. Pamätám si len tú chuť a odhodlanie vo mne- že to chcem! Veľmi som to chcela a teraz to mám. Vau... Neverím. 


A preto ti chcem teraz povedať, drahá žena, ktorá chce niečo dosiahnuť ale nevie ako na to.

Nikdy nepočúvaj reči, že ponoriť sa do svojich snov a túžob, predstáv o lepšej budúcnosti je slabosť. Nie je, je to akýsi hnací motor, ktorý ťa dobíja energiou vždy, keď niečo nevyjde. Pomáha ti nevzdávať sa, keď ti život podkopne nohy. Pomáha ti zdolávať skúšky, ktoré ti život pripravil. Preto si pamätaj len toto: 


Všetko čo robíš má zmysel. Nikdy nemysli na to, že si premrhala čas, keď ti niečo nevyjde. Ja som sa predierala 2 roky! A nakoniec ti poradím jediné. Nájdi v sebe oheň, rozpáľ ho a cíť to teplo, ktoré z neho ide.  Nič a nikto nebude nikdy lepšia motivácia ako ty samej sebe. Tvoje minulé ja, tvojmu budúcemu ja. 



S láskou, Miška 

pondelok 22. februára 2021

ČIERNA KLASIKA 3X INAK


Ak by som si mala vybrať jeden druh odevu, ktorý by som mala nosiť do konca života každý deň, bolo by to sako. Milujem saká už zopár rokov, mám slušnú zbierku v šatníku, dokonca najlepšie sa mi lovia v sekáčoch, lebo k tomu oddeleniu máloktorá žena zamieri, A pritom ženu práve to sako dokáže urobiť tak veľmi sexy, silnou a ambicióznou, že sa jej chlapi boja!


Dnes (po odhlasovaní instagramovej ankety) ste si zvolili čiernu klasiku. Ukážem Vám ako sa dá aj obyčajné sako preniesť do neobyčajného outfitu. Či už Vás to ťahá do casual štýlu, či do jemnej elegancie, alebo dokonca do úplnej ženskej sily a sebavedomosti, čierne sako Vám v tom vďačne dopomôže.


 #1 CLASSY BOSS

Luxus, čistota, nedotknuteľnosť, sebavedomie a moc. Asi tak nejak si predstavím ženu, ktorá sa "hodí do gala", nohy vloží do lodičiek, vezme do ruky kabelku, prehodí si vlasy na druhú stranu a vykročí z domu. A s červeným rúžom? ÁNO PROSÍM! 



 #2 CASUAL STYLE

Každá to poznáme. Hodíš na seba roztrhané džínsy, basic biele tričko, ktoré nájdeš ako prvé v skrini, obuješ najpohodlnejšie tenisky a si pripravená dobiť svet. Avšak... nechýba ti v tomto outfite niečo, čo by ho posunulo na trošku iný level a zároveň mu dodalo šmrnc? Vyskúšaj siahnuť práve po čiernom saku! A čo by si povedala na úplne ležérny štýl- čierny crop top, k tomu takzvané cullote pants (široké, prešíroké ale zato extrémne pohodlné! nohavice) a prehodené sako cez plecia? Za mňa top! 





 #3 WOMAN POWER

Verte mi, nepoznám lepšie slovné spojenie ako práve ženská sila čo sa týka tejto jemnej, ženskej, nežnej, čipkovanej kombinácie s práve čiernym sakom! MILUJEM TÚ KOMBINÁCIU! Čipkované úzke body, ktoré ti dokonalo tvaruje každú jednu krivku, elegantné cigaretové nohavice a čierne sako. Haló? Módna polícia? Máme víťaza. Keby vidím takto oblečenú ženu na ulici asi sa zamilujem, haha.

 

___________________________________________________________________________






Ktorý štýl je tvojmu srdcu najbližší? Určite mi daj vedieť v komentári, som zvedavá! :)


Zdroj: classy boss, woman power/ pinterest. 

S láskou, Miška 


piatok 5. februára 2021

FEBRUÁROVÉ PREDSAVZATIE

Slovensko

 Dlho som premýšľala, čo vlastne od života chcem. Čo chcem dosiahnuť a hlavne AKO to dosiahnem. Akým smerom sa bude uberať môj život, písala som si denníky, kde som si všetko plánovala, no aj napriek tomu mi v tom pláne vždy niečo chýbalo... Ako by mi chýbala tá potrebná iskra a zapálenie pre vec, originalita a aj keď som si myslela, že by to mohlo vyjsť, úprimne som tomu neverila, čo znamená, že to nikdy nevyšlo. Až sa to nejak stalo samé od seba. Ani som nad tým nerozmýšľala a predsa sa to ku mne dostalo. A dnes už verím, že sa mi podarí všetko, čo si v tomto smere zaumienim. No ale poďme už k veci, určite ste zvedaví, čo v sebe posledné dni intenzívne nosí moja hlava. 


Milujem módu viac ako hocičo iné, žijem s ňou, študovala som odevný dizajn, aktívne sa venujem všetkému ohľadom nej, pracujem v obchode s oblečením, no aj napriek tomu si myslím, že moju perspektívnu budúcnosť uberať touto "klasickou" cestou, ako to robí už veľa ľudí (a robia to perfektne), by bola škoda. Možno viem ponúknuť o niečo viac ako len pekné fotky outfitov, hauly z obchodov a podobne. A presne tieto myšlienky ma doviedli k presvedčeniu, že sa tento rok vzdávam nákupov vo fast fashion obchodoch. Odteraz 5. februára, až do 31. decembra. A odkiaľ budem mať oblečenie? Ako sa budem obliekať podľa aktuálnych módnych trendov, keď mi tie veci v skrini chýbajú? Ušijem si ich! 




Verím, že sa mi to podarí vydržať až do konca, že túto výzvu zvládnem a bude vás baviť, priučím sa niečo nové a možno niečo nové priučím aj vás :) . A presne v tomto bode konečne moje sociálne siete smerujú presne tam, kam som vždy chcela. Neviem, či niekto na Slovensku robí niečo podobné, ako sa chystám ja, každopádne viem, že si to veľmi užijem a vy sa máte na čo tešiť!  Teraz už si sadám za stroj a idem pracovať na prvom outfite, ktorý vám, dúfam, čoskoro predstavím. 



S láskou, Miška 


Zdroje: pinterest

štvrtok 21. januára 2021

MY BODY DIARY #1


 Moje telo si toho veru zažilo dosť. Odmalička som aktívne športovala, šport som do svojho života zaraďovala dennodenne, dalo by sa povedať, že je to moja spriaznená duša. Od mojich asi 7 rokov som počúvala, že to v športe dotiahnem ďaleko, že úžasne behám, mám výdrž a podobne. Na základnej škole ma dokonca v deviatom ročníku telocvikár odporučil vo volejbalovom klube Slávia, že by som to mala aspoň skúsiť. A vtedy moja láska k športu ešte viac vzrástla. Síce to bolo ťažké, chodila som domov celá modrinová, nevedela som sa posadiť na stoličku z toho akú svalovicu som mala nonstop na stehnách a zadku, nemala som žiaden voľný čas, po škole som utekala na tréningy, ráno som skôr vstávala aby som išla behať, ale neľutujem ani sekundu. Dokonca mi to aj chýba, a keby viete ako.... Skrátka šport a ja budeme mať prepletené cesty už celý život. S volejbalom som musela skončiť po tom, čo ma zrazilo auto. Dokonca som sa prestala hýbať úplne, lebo povedzme si úprimne, je jednoduchšie a určite menej bolestivejšie ležať na posteli a hrať sa na mobile.



Po pár rokoch (dvoch) som si povedala, že stačí! Treba sa hýbať, treba sa o seba starať. No tieto pokusy a silné slová mi nikdy dlho nevydržali. Tým, že už ma nemala pod kontrolou žiadna trénerka, mala som pocit, že veď ja to samej sebe odpustím. Takto sa to ťahalo ďalšie zhruba dva roky, až som došla sem, kde sa začína to pravé dobrodružstvo. Sem, kde končia výhovorky a akákoľvek prokrastinácia a začína režim. 


Prvýkrát odkedy som sa prestala hýbať, som pocítila eufóriu a pocit šťastia z toho, že na sebe makám. Myslím, že to je tým, ako som doteraz chcela ukazovať ostatným, že viem vyzerať dobre, makať na sebe, vypracovať si brucho o akom veľa ľudí sníva. Povrchné, čo? Skutočne šťastná a vďačná z pohybu som začala byť cca tri týždne dozadu, kedy som pochopila jednu vec- konečne som sa dostala do bodu, kedy to robím iba výhradne pre seba. Pre nikoho iného. A tak to má byť. 




Celý život budeme my ženy riešiť to, ako vyzerá naše telo. Niektoré viac a niektoré menej. Chcem Vám len povedať, že nie všetko je len o tom ako naše telo vyzerá. Až časom pochopíme, keď budeme mať o pár rokov viac, že pohyb a šport potrebujeme k životu aj kvôli nášmu zdraviu. Najmä kvôli zdraviu. Dokonca bude záležať aj na tom, čo nášmu telu dáme, čím ho nakŕmime. Snažím sa v tom hľadať balans už teraz, ale je to náročné. No robí ma to veľmi šťastnou, odhodlanou a každým dňom zdravšou a silnejšou. Verím, že spolu so mnou sa Vás pridá viac a začnete sa hýbať len kvôli sebe a svojmu zdraviu, kvôli životnej harmónii a budeme spoločne prekonávať nejaké spoločné méty. Veľmi sa teším. Aj zo seba a aj práve z teba! Dúfam, že ty, ktorá čítaš tento článok, si odhodlaná dať svojmu telu len to najlepšie a starať sa o seba ako o malé dieťa. Doslova. Dúfam, že si dopraješ zdravie, šťastie a rovnakú eufóriu, ktorú som si dopriala aj ja. 

Teším sa na teba pri ďalšom článku!


S láskou, Miška  

nedeľa 17. januára 2021

PINK LOCKDOWN OUTFIT

Musím povedať, že ja si toto lockdown obdobie veľmi užívam. Cítim sa veľmi slobodná, odhodlaná, ako to povedať- ako keby nie som odkázaná na nič iba na seba a nemám žiadnu pomyselnú guľu priviazanú o moju nohu. Prestala som prokrastinovať, začala som sa venovať tomu čo ma naozaj baví, trávim veľa času so psom, chodíme na prechádzky kade tade, som viac vonku ako keď chodím normálne do práce, cvičím a cítim sa psychicky takmer úplne fresh. Pomaly začínam dokonca opäť čítať knihy, menej sa hádame s priateľom a hlavne, netrávim pred šatníkom celú večnosť s myšlienkou, že si znovu nemám čo obliecť. Síce sme včera narýchlo museli kúpiť skriňu, pretože tá jedna veľká, ktorú máme, praskala vo švíkoch a moje veci boli pohádzané všade po byte, aj napriek tomu posledné dni nosím na sebe to isté. Oversize mäkkučký, veľký a hrejivý sveter- v mojej milovanej rúžovej (ako inak, haha) a legíny pre najväčší komfort, aký si viem doma dopriať. 


Rúžový sveter, ktorý mám na sebe je podľa visačky pyžamo, avšak ja som ho právoplatne korunovala za najlepší domáci ootd aký by si v skrini našla! Trávim v ňom celé dni s pocitom, že mám na sebe snáď deku a ešte keď ti poviem kde ho zoženieš a za koľko, tak padneš na riť! F&F je stále viac rozšírená značka na sociálnych sieťach a keď poviem, že si tam viem vždy niečo vybrať, nebude to klamstvo! Išla som len po... haha. Veru, naozaj to tak je. Išla som nám len kúpiť večeru a zrazu sa v mojom košíku ocitlo plno spodného prádla, jedno pyžamko a práve tento rúžový sveter za -posaď sa, nadýchni sa a vnímaj- štyri eurá! Hriech nezobrať to. Som si istá, že keby bol dostupný aj zvyšok oblečenia, potrebovala by som nové dve skrine a nie len jednu. A nie, bohužiaľ to nie je spolupráca, kiežby bola, haha! 

A čo ty a lockdown? Ako to zvládaš? Určite mi daj vedieť do komentáru! ❤




OUTFIT DETAILS:
Rúžový sveter- F&F
Čierny roláčik- Reserved
Legíny- Myprotein

S láskou, Miška 

utorok 12. januára 2021

Maca môjho života ♡

Slovensko

Tento článok bude o tom, ako mi Maca zmenila život. Pokojne sa usaďte, poriadne vnímajte a som si istá, že pochopíte a budete ju chcieť vyskúšať tiež!


Na začiatok by bolo asi dobré povedať čo tá Maca vlastne je. Áno, píšem ju s veľkým "M" aj keď vôbec nemusím, ale ona si to naozaj zaslúži. Maca peruánska sa pýši tým, že spadá pod takzvané "superpotraviny",  posilňuje fyzickú ale aj psychickú kondíciu, pôsobí ako afrodiziakum a tak ďalej.... Existujú 4 druhy tejto rastliny (ak vás to zaujíma nájdete o tom veľa článkov na internete) ja ich zhrniem len v rýchlosti: žltá, červená, fialová a čierna. Čím je farba tmavšia, tým je chuť horkejšia a tým väčšie a lepšie účinky má na náš organizmus. Ja mám doma Macu z e-shopu, ktorá obsahuje všetky štyri druhy a tým podporuje hormonálnu rovnováhu (k nej sa počas článku ešte bezpodmienečne dostanem), energiu, pamäť, duševnú pohodu, vitalitu, sexualitu, výkon, plodnosť a koncentráciu. Široké spektrum, čo? 


Poďme už ale na vec! Prvýkrát som si Macu objednala cez prvú vlnu covid- kedy som zvážila, že je na čase začať o seba dbať a dať môjmu telu len to najlepšie- Kúpila som si práškovú Macu, ktorá je príšerne, ale naozaj príšerne odporná, haha. Zamiešanú s čistou vodou som ju nedávala ani omylom a tak som si ju začala pridávať do ovocných a zeleninových štiav, do jogurtu, do kávy atď. proste všade, kam sa dalo. 

A teraz k tej spomínanej hormonálnej rovnováhe. Som presne ten typ ženy, ktorá sa počas svojich dni zvíja od bolesti v kŕčoch a tým, ako som užívala tento zázrak, zrazu kŕče zmizli. Zrazu som počas menštruácie ani nemala vyhádzanú bradu, začala mi chodiť pravidelne ako hodinky na čas a nechápala som. Ďalšia vec, ktorú som si všimla je, že som prestala mať návaly horúčav, už ma viac neoblieval ľadový pot a už som ani nebola tak podráždená ako som bývala.


Ďalšie za mňa úžasné účinky sú napríklad, že posilňuje imunitný systém, pretože obsahuje 31 minerálov a 7 vitamínov. Ja som bývala nonstop chorá a odkedy ju užívam, musím si zaklopať, choroba ma obchádza. Znižuje hladinu cholesterolu, znižuje stres a odstraňuje pocity úzkosti- na tie mi taktiež veľmi pomohla, nakoľko sa liečim na panickú a úzkostnú poruchu antidepresívami. Športovci ju milujú, pretože urýchľuje regeneráciu a študenti majú na lásku k nej tiež dôvod- zlepšuje pamäť. 


Nezdá sa vám, že nejako skáčem z témy na tému? Sama sa strácam v tom čo chcem vlastne napísať, haha! Avšak ešte tu mám jednu podstatnú informáciu. Moja milovaná stránka, odkiaľ si ju objednávam ja, sa rozhodla zaradiť do ponuky Macu vo forme tabliet. Už žiadne výhovorky, už žiadne kyslé ksichtíky, žiadne fuj, nechcem, neviem to vypiť, je to horké, smrdí to.... Už si len každé ráno nalačno šupnem jednu tabletku do pusy, zapijem pol litrom teplej vody s citrónom a deň sa môže začať! 


Ak si sa dostala až sem, som nesmierne vďačná, že ťa táto téma zaujala (pevne verím, že zaujala) a budem rada, ak svoje zdravie podporíš aj ty a jednu takú Macu si zaobstaráš!

S láskou, Miška   

piatok 1. januára 2021

HELLO 2021

Slovensko

  

Do Nového roka vstupujem s obrovskými ambíciami, predsavzatiami, plánmi a s veľmi silnou motiváciou. Myslím, že keď o tom napíšem takto verejne, moja motivácia stúpne, alebo sa budem minimálne cítiť blbo, ak sa mi nebude chcieť ísť si za tým, ako je u mňa bežné. Som síce cieľavedomý človek, ale keby existovala súťaž v prokrastinácii, verte mi, nemala by som konkurenciu, haha. No ale poďme späť k veci.


Včera o 23:59 sa mi prvýkrát stalo, že som sa na Nový rok nerozplakala. Som človek, ktorý nemá rád zmeny a tak ma vždy začiatok niečoho nového desil a svojim spôsobom frustroval. No tentokrát som si o polnoci dokonca aj (po)vyskočila od radosti. Musím uznať, rok 2020 bol riadna makačka vo všetkých smeroch. Nebudem si tu vylievať srdce, ako veľmi som mala príšerný rok, pretože, za prvé- sú ľudia, ktorí ho mali ešte horší a za druhé- dala som si predsavzatie nepozerať späť do minulosti, lebo práve moje myšlienky a neustále pripomínanie si minulosti ma trýznili a ničili všetko čo sa dalo.


Poďme ale na veselšiu nôtu! Medzi moje predsavzatia som si do prvej "top 3" zapísala aj rozbehnutie blogu, na čo sa úprimne veľmi teším a budem mať čo robiť, aby som články nevydávala každý deň. Druhé predsavzatie, ktoré si beriem veľmi, veľmi, veľmi k srdcu je- začať o seba dbať najviac ako sa dá, rozmaznávať svoje telo, jesť zdravšie, cvičiť, naladiť sa na pozitívnu vlnu a držať sa jej čo najviac. Posledné predsavzatie je pre mňa najosobnejšie- vysadiť antidepresíva a žiť plnohodnotný život, o tom by som tiež veľmi rada čo-to napísala, keďže viem, že s týmto bojuje veľmi veľa ľudí, ktorí sa hanbia o psychických problémoch rozprávať. 


V neposlednom rade by som Vám chcela popriať úspešný štart do niečoho "nového", plno síl na dokončenie všetkého čo začnete (alebo sa len odhodlávate začať), veľa zdravia- aj toho psychického a veľa dní prežitých s úsmevom na tvári.

Vidíme sa pri ďalšom článku! S láskou,

Miška  


 

Latest Instagrams